Egészségtelen, elhanyagolt klíma. Klíma karbantartás hiánya.

Klíma karbantartás hiánya veszélyes is lehet.

A klíma karbantartás nagyon fontos, az egészségre nézve is. Vajon az Ön klímája megfelelően karban van tartva? Hogy ez miért olyan fontos? Az alábbi kis videónkból kiderül, ezután pár sorban még foglalkozunk a témával.

Mint ahogy a videóból is kiderül a Klíma karbantartás hiánya hatalmas egészségügyi kockázatot rejt magában. Nagyon fontos hogy évente legalább egyszer elvégezze vagy elvégeztesse szakemberrel a szükséges és elengedhetetlen tisztító karbantartást. A klíma karbantartás menetéről ITT nézhet meg egy videót is.

Penészgomba nem jó társbérlő

A klíma karbantartás hiány több egészségügyi veszélt is magában hordozhat. Az egyik fő veszélyforrás a penészgomba. Allergiás tüneteket, panaszokat is okozhat. A Legtöbb esetben nem vesszük észre jelenlétét, hiszen tünetei hasonlóak az egyszerű megfázáshoz. Orrdugulással, köhögéssel járhat, de a megfázással ellentétben ez elhúzódhat és szűnni sem akar. Ebben az esetben érdemes egy kellemetlen társbérlőre gyanakodni, ez nem más mint a penész. A klíma az egyik olyan hely ahol képes megtelepedni amennyiben a klímaberendezés el van hanyagolva, azaz a klíma karbantartása nem történik meg rendszeres időközönként. Ezenkívül érdemes a szekrények, kanapék mögé is belesni, mert ott is képes elbújni szemünk elől.

Legionárius betegség – A radikális lakótárs

Fertőző betegség, mely a Legionella baktériumtörzshöz tartozik. Radikális kázusban halált is okozhat. Hasonló a kezdeti tünet, mint a penészgombánál leírt. Viszont itt a köhögés egyre durvábbá, erőszakosabbá válhat és egy idő elteltével könnyen fordul át tüdőgyulladásba. Immunrendszert támadva súlyos idegrendszeri, emésztőrendszeri károsodást okoz. Érdekessége hogy önmagában nem tud szaporodni, fertőzni, viszont belélegezve már igen. Épp ezért a klímaberendezés karbantartásának hiánya ideális feltételeket teremt a kórokozónak.

Nem akartuk elrettenteni

Sikerült? Nem ez volt a cél. A célunk az volt, hogy megértessük mindenkivel miért olyan fontos a megfelelő klíma karbantartás. A fenti kiemelt két betegség jellemző kísérői lehetnek az elhanyagolt klímaberendezéseknek.

Kérdése lenne ezzel kapcsolatban? Írjon nekünk, vagy keressen telefonon minket.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest